Visie

Ik ben Roderik van Herk, ik ben 34 jaar en ik kom uit Gouderak.

Ik ben gek op outdoor, survival en kinderen en daarom ben ik een aantal jaar geleden op het idee gekomen om vader-zoon kampen te gaan organiseren.

Doordat ik 9 jaar bij het Korps Mariniers heb gezeten, heb ik veel ervaring op het gebied van survival en improvisatie.

Ik zie om mij heen dat steeds meer jongens zich bijna niet meer bezighouden met ‘jongensdingen’: een tak slijpen met een zakmes, in bomen klimmen, fikkie stoken, dat soort dingen.

Dat vind ik jammer: ik ben ervan overtuigd dat deze manier van spelen juist een mooie en nuttige ontdekkingstocht voor kinderen is.

Door de natuur en zichzelf op deze manier te ontdekken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, minder angst, ze ontwikkelen hun motoriek beter en ze zijn beter in staat om risico’s in te schatten.

Mijn doel is daarom om kinderen mét hun vader weer terug de natuur in te krijgen en te gaan overleven: veilig leren omgaan met een zakmes, vuur maken, slapen in een tentje (zonder elektriciteit en wifi 😉 en dingen leren over het verblijven in de natuur.

Ik geloof dat veel vaders dit wel willen, maar niet weten waar ze moeten beginnen en dat veel kinderen dit geweldig lijkt, maar ze zelf niet op het idee komen.

Graag wil ik hen over de drempel heen helpen.

Door op een beperkt aantal materialen én op elkaar aangewezen te zijn, geloof ik dat vaders en zonen dichter tot elkaar kunnen komen

Copyright Camp Wild